• Romania
  • Uganda
  • Norge
  • Aktuelt
  • Støttespillere
  • Bærekraftsmål
  • Om Adina
  • Kontakt
  • NO
    • EN
  • Romania
    Bærekraftsmål Adina i Romania Hvorfor Romania Fakta om Romania
    Uganda
    Hvorfor Uganda Adina Farm
    Norge Nyheter/Aktuelt Støttespillere
    Skoler Bedrifter Privatpersoner
    Bærekraftsmål Om Adina
    Historien til Adina Årsmeldinger Årsregnskap
    Kontakt
  • Romania
  • Uganda
  • Norge
  • Aktuelt
  • Støttespillere
  • Bærekraftsmål
  • Om Adina
  • Kontakt
  • NO
    • EN
  • Romania
    Bærekraftsmål Adina i Romania Hvorfor Romania Fakta om Romania
    Uganda
    Hvorfor Uganda Adina Farm
    Norge Nyheter/Aktuelt Støttespillere
    Skoler Bedrifter Privatpersoner
    Bærekraftsmål Om Adina
    Historien til Adina Årsmeldinger Årsregnskap
    Kontakt
    Hjem › Bærekraftsmål › Anstendig arbeid og økonomisk vekst

    Anstendig arbeid og økonomisk vekst

    Adina jobber for å fremme varig, inkluderende og bærekraftig økonomisk vekst, full sysselsetting og anstendig arbeid for alle.  Adina fokuserer på lokal arbeidskraft, lokal kompetansebygging, og lokale beslutningsprosesser. 

    Romania


    Adina støtter barn i sine programmer for fremtidige karrierer via hjelp med tilgang til utdanning og ressurser gjennom blant annet stipender og karriereveiledning. Adina mottar EØS-støtte til prosjektet “Pupils to Employees” hvis fokus har vært kursing og fremheving av ungdommers rettigheter og muligheter.

    Les mer om Romania her.

    Uganda


    Barna som mottar medisinsk behandling,. Rehabilitering og oppfølging av Adina i Uganda blir veiledet og støttet gjennom utdanningsløpet.
    Foreldregrupper er oppretter med støtte av Adina, og gjennom disser er det gitt opplæring i grunnleggende økonomiforståelse gjennom spare- og lånegrupper, samt lese- og skriveforståelse. Samtlige ansatte i Adina Uganda er lokale.

    Les mer om Uganda her.
    1.5: Bygge motstandskraft

    Innen 2030 bygge opp motstandskraften til fattige og personer i utsatte situasjoner, slik at de blir mindre utsatt for og mindre sårbare for klimarelaterte ekstremhendelser og andre økonomiske, sosiale og miljømessige påkjenninger og katastrofer.
    Opprette gode politiske rammeverk på nasjonalt, regionalt og internasjonalt nivå basert på utviklingsstrategier som gagner de fattige og ivaretar kjønnsperspektivet, med sikte på å øke investeringer i tiltak som bekjemper fattigdom.

    Uganda Delmål 1.5: 
    Adina Foundation Uganda (AFU) bygger opp motstandskraften til barn med nedsatte funksjonsevner for å kunne kjempe for bedre sosial situasjon, økt tilgang til ressurser, utdanning og muligheter for økonomisk selvstendighet. Mens opptil 15% av den Ugandiske befolkningen har en type av funksjonshemning viser det seg at bare 6% av barn med nedsatte funksjonsevner gjennomfører barneskole (50-75% av barn uten funksjonshemninger fullfører barneskole (UNICEF)). Gjennom forrige skoleår klarte 91% av barn hjulpet av Adina å delta på skolen og dermed ta et viktig steg videre for å bryte ut av fattigdommen.

    Romania Delmål 1.5: 
    Adina Romania (FAS) jobber med fattigdoms reduksjon via utdanning og tilgang til nettverk, muligheter, og hjelp til jobb plassering. FAS bidrar til at barnehage barn og frem til de er 18 år får leksehjelp, åpen barnehage, ekstra kurs og aktiviteter på Adina Home, og hjelp med transport frem og tilbake til skolen. Et annet eksempel er FAS sin deltagelse i Active Citizens Prosjektet «pupil to employees» (2021-2023) som jobber med å skape åpne dialoger blant to grupper (kvinner og ungdom) om sine rettigheter og muligheter innen utdanning og jobbmarkedet. [Les mer her (lenke)]

    1.4) Rett til økonomiske ressurser

    Innen 2030 sikre at alle menn og kvinner, særlig fattige og sårbare, har lik rett til økonomiske ressurser og tilgang til grunnleggende tjenester, til å eie og kontrollere jord og andre former for eiendom, og til arv, naturressurser, ny teknologi og finansielle tjenester, inkludert mikrofinansiering 

    Uganda Delmål 1.4: 
    Adina Uganda (AFU) jobber med å bryte ned barrierer for barn med nedsatte funksjonsevner og jobber med å støtte familiene til disse barna. Adina organiserer familiegrupper og gir de kursing og støtte i 18 måneder, der de blant annet får økonomisk generert støtte i form av to geiter til hver familie og organisering av spare/låne grupper (mikrofinans). Økonomisk stabiliteten forsterker deres stilling i samfunnet og dette gir et bedre liv for barna deres. Lenke artikkel 

    I både Romania og Uganda jobber Adina med sårbare barn og deres familier for først å sikre og forbedre barnas fremtid for å gi dem verktøyene for å ha en fremtid utenom fattigdom. Dette gjøres via flere aktiviteter, inkludert rådgivning, veiledning, tilgang til skolegang, sosiale og idretts aktiviteter og karriereplanlegging. I Uganda hjelper Adina med fysisk rehabilitering for å gi et barn et liv med større muligheter. Familier blir også assistert via sosialarbeidshjelp og direkte økonomisk bistand. Foreldrestøttegrupper i Uganda mottar direkte økonomiske støtte i form av inntektsgenererende aktiviteter som geiteoppdrett, økonomisk opplæring, og spareordninger som bidrar til å bringe økonomisk stabilitet til familier og til fordel for barna deres som har blitt støttet av Adina.

    Adina Stiftelsen Romania A Home Start volunteer visit to child and family
    • 1.1)

      By 2030, eradicate all extreme poverty
    • 1.2)

      By 2030, at least halve the proportion of men, women and children of all ages living in poverty, according to national definitions
    • 1.3)

      Introduce nationally adapted social welfare schemes and measures for all, including minimum standards, and by 2030 achieve a significant deknin g of poor and vulnerable
    • 1.4)

      By 2030, ensure that all men and women, especially the poor and vulnerable, have an equal right to financial resources and access to basic services, to own and control land and other forms of real estate, and to heritage, natural resources, new technology and financial services, including microfinance
    • 1.5)

      By 2030, build up the resilience of the poor and people in vulnerable situations, so that they become less exposed to and less vulnerable to climate change extreme events and other economic, social and environmental stresses and disasters
    • 1.a)

      Ensure a significant mobilization of resources from various sources, including through increased development cooperation, to provide developing countries, s & aeli the least developed countries, adequate and predictable means of implementing programs and policies to eradicate all forms of poverty;
    • 1.b)

      Create good political frameworks at national, regional and international level based on development strategies that benefit the poor and safeguards the gender perspective, with a view to increasing investment in measures to combat poverty
    • Hvordan ligger vi an?
    • Hva gjør Norge?
    • Hva kan du gjøre?

    Hvordan ligger vi an?

    Globalt har andelen av mennesker som lever i ekstrem fattigdom sunket fra å være 15,7 % i 2010 til 10% i 2015.
    Graf som viser nedgangen i andel mennesker som lever under 1,9 dollar dagen, men som er anslått å øke igjen , som en følge av Covid 19

    Dette er en enorm forbedring, men framgangen har flatet ut og verden ligger ikke an til å nå målet om å fjerne ekstrem fattigdom innen 2030, men ende på 6% .

    Koronapandemien gjør situasjonen verre for de fattigste. FN har regnet ut at koronapandemien fører til at ekstrem fattigdom vil øke, og være på 8,8% i 2020. Det er det sørlige Asia og Afrika sør for Sahara som vil se den største økningen av ekstremt fattige som følge av pandemien.

    På vår temaside skriver vi mer om hva fattigdom er

    En del av mål 1 handler om sikkerhet for de fattigste, og verden har blitt enige om at alle land skal ha sosiale velferdsordninger. I dag er over halvparten av verdens befolkning, 55% uten noen form for sosiale støtteordninger.

    55% av verdens befolkning har ingen tilgang til sosiale velferdsordninger

    Hva gjør Norge?

    I Norge har vi så lite ekstrem fattigdom at dette ikke har blitt målt som del av FNs bærekraftsmål. Relativ fattigdom derimot finnes i Norge, og har vært i tidsperioden 2015-2017 ligget på 9,6%.

    I Norge øker andelen av barn som lever i fattigdom , og dette er noe myndighetene er forpliktet til å forbedre dersom vi skal oppnå FNs bærekraftsmål.

    Det er Arbeids- og sosialdepartementet som har ansvaret for å koordinere arbeidet med målet i Norge.

    Les hva regjeringen sier Norge skal gjøre for å oppnå bærekraftsmål nummer 1

    Hva kan du gjøre?

    Vær en bevisst forbruker

    Spør etter informasjon om varene du er interessert i. Kjøp mat, klær og annet utstyr fra bedrifter som er åpne om vilkårene til arbeiderne og som respekterer grunnleggende menneskerettigheter. På den måten er du med på å sikre en rettferdig lønn til arbeidstakerne som produserer varene du kjøper.

    Spre kunnskap

    Ikke alle vet at økonomisk ulikhet er et strukturelt problem. Politikerne og næringslivet må mer på banen for å endre systemet. Still spørsmål, vær kritisk, finn ut hvilke partier som er enig med deg og engasjer deg i en organisasjon som vil forandre verden.



    T. + (47) 948 50044
    E. post@adina.no

    T. + (47) 948 50044
    E. post@adina.no

    FACEBOOK
    INSTAGRAM

    Besøksadresse

    Etablering av ny kontorplass er pågående

    • Vår historie
    • Hva vi gjør
    • Uganda
    • Romania
    • Kontakt
    Vi bruker informasjonskapsler – les mer om personvern
    Webdesign og publiseringsløsning NETNOR

    V i bruker ulike verktøy, som informasjonskapsler, for å forbedre brukeropplevelsen og for å samle inn data om hvordan besøkende samhandler med nettstedet vårt, produktene våre og tjenestene våre. Ved å bruke nettstedet godtar du bruken av informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler.

    ADINA STIFTELSEN HJELPER VANSKELIGSTILTE BARN I UGANDA OG ROMANIA
    Personvern Oversikt

    Adina Stiftelsen og personvern

    Du kan her lese om hvordan Adina Stiftelsen behandler personopplysninger.

    I henhold til personopplysningsloven og EUs nye «General Data Protection Regulation» (GDPR) som trer i kraft 25.mai 2018 offentliggjør Adina Stiftelsen hvordan organisasjonen behandler personopplysninger:

    I henhold til lovens § 8 som omhandler vilkår for å behandle personopplysninger, behandles opplysningene for å oppfylle avtale med støttespiller (medlemsavtale, fadderavtale o.l.), oppfylle organisasjonens rettslige forpliktelser samt opprettholde et register over våre støttespillere for å oppfylle vårt formål.

    Adina Stiftelsen behandler følgende opplysninger i sitt register: Vi oppbevarer personalia (navn, adresse, telefonnummer og liknende) og personnummer til de av våre faddere og støttespillere som har opplyst om dette. I tillegg oppbevarer vi informasjon om bidrag som er gitt. Adina Stiftelsen oppfyller de til enhver tid gjeldende regler for oppdatering av reservasjoner mot Reservasjonsregisteret i Brønnøysund.

    Adina Stiftelsen benytter navn og adresse til markedsføringsformål. Vi oppdaterer adresser mot dem som har registrert seg i Reservasjonsregisteret (gjelder dem som ikke har løpende avtaler hos oss). For dem som har løpende avtaler, for eksempel fadderavtaler, registreres reservasjon hvis personen kontakter Adina Stiftelsen og ber om dette. Personnummer er lagret hos oss og deles med ligningsmyndighetene i forbindelse med skattefradrag på fadderbidrag. Informasjonen oppbevares på en trygg server og utleveres ikke til noen andre enn ligningsmyndighetene.

    Alle personer Adina Stiftelsen har registrert, kan be om innsyn i hvilke opplysninger som er registrert, og hvordan vi benytter dem. Slik informasjon vil kun bli utlevert etter en skriftlig og signert henvendelse til oss. Vi vil med dette sikre at informasjon ikke utleveres til uvedkommende.

    Mer informasjon om personvern kan finnes på www.datatilsynet.no. Ved spørsmål, vennligst kontakt oss per e-post post@adina.no

    Strengt nødvendige informasjonskapsler

    Strengt nødvendig informasjonskapsel bør være aktivert til enhver tid slik at vi kan lagre innstillingene dine for informasjonskapsler.

    Hvis du deaktiverer denne informasjonskapselen, vil vi ikke kunne lagre innstillingene dine. Dette betyr at hver gang du besøker denne nettsiden, må du aktivere eller deaktivere informasjonskapsler igjen.

    3rd Party Cookies

    Denne nettsiden bruker Google Analytics til å samle inn anonym informasjon som antall besøkende på nettstedet og de mest populære sidene.

    Å holde denne informasjonskapselen aktivert hjelper oss å forbedre nettstedet vårt.

    Aktiver strengt nødvendige informasjonskapsler først, slik at vi kan lagre innstillingene dine!