Full fart på byggeplassen for Adina Home

Våren har bitt seg skikkelig fast i Simnicu de Sus, og bygningsarbeiderne er tilbake etter «vinterpausen». Nå er det full fart forover for Adina Home slik at bygget står ferdig til avtalt tid.

TEKST OG FOTO: MAGNE REIGSTAD

Jorda på byggeplassen tørket opp den første uken i mars. Tunge regnbyger og kraftig snøfall førte til at mye jord rant ned på den nederste betongsålen. Folkene måtte hente fram spadene og rense opp med handemakt. Jernbinderne har tråklet sammen konstruksjonene som skal ligge i selve grunnmuren, og dermed er det klart for neste runde med støp. Kommunen har reist nye stolper og ført fram nødvendig strøm til selve byggeperioden.

Byggekomiteen som består av både norske og rumenske styremedlemmer, har jobbet seg gjennom en lang sjekkliste for så langt mulig å unngå at noe blir uteglemt og kommer som en overraskelse på tampen av byggeperioden. Dessuten følger dagligleder i Craiova Luminita Dinca og styremedlem Robert Iriza framdriften i prosjektet.

Entreprenøren Rescomt forsikrer oss om at han er i rute, og han vil etter hvert sette på mer folk. Bedriften har hovedkontor i Simnicu de Sus, og det ligger en god porsjon prestisje i å levere et flott bygg i rett tid. Det paradoksale er at i Romania er det alvorlig knapphet på fagfolk. Entreprenøren våger likevel å si at bygget skal være klart til overtakelse i månedsskifte august/september. Dette er ideelt for oss relatert til skolestart.

Staben i Fundatia Adina Stiftelsen i Craiova gleder seg til å flytte ut fra sentrum og nærmere landsbyene der vi har barn og unge som er med i våre program. Det er greie bussforbindelser mellom storbyen og Simnicu de Sus. Ordfører og viseordfører ser fram til at Adina Home kommer i drift for de vet så altfor godt at det finnes ikke tilsvarende tilbud i dette området.