Plaget i 14 år av stygge brannsår

Maxwell ble stygt forbrent da han var baby, og gutten måtte leve med plagene helt til han ble 14 år. Da fikk han behandling på Lira Rehabilitation Center. Nå er tenåringen tilbake i landsbyen, og fortsetter på skolen der han går om igjen femte klassetrinnet.

Han ble først operert i Kampala, og så fikk han fysioterapibehandling på senteret. Våre folk i Lira sier tenåringen har oppnådd en betydelig forbedring av livskvaliteten. Maxwell gikk på skole før han kom til senteret, og på senteret ble skoletimene tilpasset hans utdanningsnivå. Nå er Maxwell tilbake på sin gamle skole.

Maxwells generelle tilstand er en del bedre enn for de fleste i hans situasjon, forteller våre folk i Lira. Dette skyldes at han til tross for sin uførhet har fått kjærlighet og omsorg i hjemmet. I tillegg har foreldrene sendt ham på skolen, hvilket er en nokså uvanlig innstilling hos foreldre til uføre barn.

Hele landsbyen gledet seg da Maxwell kom hjem. I pakt med det beste i ugandisk kultur og tradisjon sier hans familie at de ber for Adina Foundation i Lira og Adina Stiftelsen. Familien håper Adina vil fortsette sitt arbeid i denne delen av Uganda.

– Vi har ingen måte vi kan betale dere tilbake på, men Gud vil gi dere lønn som fortjent, sier Maxwells far. – Vi trodde ikke vår sønns hånd kunne oppnå en slik forbedring, og nå går han på skole som et hvilket som helst funksjonsfriskt barn, legger han til.

Adina Foundation’s sosialarbeider Loy fikk enda flere hyggelige ord med hjem. En tjenestemann i kommunen møtte også opp på hjemkomsten, og han takket varmt for det gode arbeidet Adina gjør både i hans kommune Barr og i nabokommunene.